Поздрав паприци 

Дани крстурске паприке је манифестација посвећена традицији узгајања паприке, одржава се од 2012. године, презентујући произвођаче паприке и повртаре, производе домаће радиности, спремање традиционалних јела од паприке, са пратећим културно-уметничким и забавним програмом. Једна од атракција су и коњичке трке на месном хиподрому. најзаслужнији за ову манифестацију је Удружење произвођача паприке „Capsicum Annuum“. Циљ удружења је да помаже у проналажењу још повољнијег репроматеријала за производњу расада и продају готових производа, едукација чланова, одржавање разних промоција и сајмова.

Домаћи шпајз

Домаћи шпајз је најмлађа манифестација која окупља и представља произвођаче повртарских култура, домаће хране, зимнице, меда, ракије, етно производа и производа домаће радиности и промовише природну, здраву и домаћу храну. Манифестацију организује најактивније удружење у месту,  Удружење жена „Бајка“. Удружење се бави израдом сувенира и других производа домаће радиности, старих и уметничких заната и презентује радове својих чланова, чиме доприноси промоцији и афирмацији русинске националне заједнице.

Костељникова јесен

Културна манифестација „Костељникова јесен“ први пут је организована 1994. године и посвећена је делу утемељивача и великана русинске писмености и књижевности, доктору филозофије Хавријилу Костељнику, теологу, књижевнику, кодификатору русинског језика и аутору прве књиге уметничке литературе на русинском језику. Манифестација презентује књижевно, научно и ликовно стваралаштво Русина, као и стваралаштво младих у оквиру мултимедијалне манифестације „Дњовка“.